Språklärare på IB

Reimagine education.

Nyfiken om lärande ?

Fråga mig.

Det är söndag och jag älskar att planera lektioner. Jag har 18 stycken i veckan. Jag får plocka ur olika register då jag har 6 olika årskurser. Jag och lärare generellt , är duktiga på logistik och project management. Det pushar mig att vilja utvecklas hela tiden!

På IB jobbar vi med units/ teman. Vi har ’attitudes’ vi ska få med ( vad är en bra attityd till detta tema ? Vad behövs ?) , olika ’ skills’ såsom ’ research skills ’, vi har ’learner profiles ‘ vilket betyder ett förhållningssätt till lärandet exempelvis : kommunikatör , öppen, modig , reflekterande.

Som språklärare jobbar jag också med olika genrer vad gäller skrivande, såsom faktatext, poesi, osv.

Vad gäller läsandet så läser vi högt, vi läser i grupp och vi läser individuellt. Vi hoppas också att föräldrar uppmuntrar sina barn att läsa hemma också : https://lnkd.in/gSW_VKa.

Vi övar att tala inför andra. Jag plockar med mig några tips från att själv ha talat på Tedx.

Sedan jobbar vi med growth mindset och hoppas att eleverna ska fortsätta vara ” inquirers” så länge de lever !

Nyfiken på utbildning ? Fråga mig !

#IB #learnerprofile #skills #education #reimagineeducation #growthmindset #teacher #tedtalks #tedx #benefitsofreading

Gjorda av PYP1, ISH.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s